لینوکس وفراتر از آن

۴ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۸ ثبت شده است

اموز نصب فریمورک oh my zsh

برای نصب این فریمورک کافیه کد زیرا در ترمینال اجرا کنید, یکی از مزایای این فریمورک, نصب تم های زیبا و مدیریت پلاگین ها می باشد.

sh -c "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/robbyrussell/oh-my-zsh/master/tools/install.sh)"

بعد از انجام این کار oh-my-zsh در پوشه oh-my-zsh‍‍./~ نصب می شود و ازین به بعد تمام theme ها و plugin های شما در این پوشه قرار میگیرند. برای تنظیم این فریمورک فایل zshrc. که در این آدرس می باشد zshrc./~ را باز کنید (این فایل و پوشه مخفی هستن برای نمایش Ctrl + h رو بزنید )

با نصب این فریمورک شما به چندین تم و پلاگین دسترسی پیدا میکنین که به صورت پیش فرض همراه این فریمورک یعنی oh my zsh نصب میشه که کافیه فقط نام اونها رو در کانفیگ ذکر کنید همونطور که میدونین کانفیگ در هوم شما به اسم zshrc. وجود داره .

 در پست بعدی اموزش نصب تم هارو میگزارم.

شاد و پیروز باشید.

۳۱ ارديبهشت ۹۸ ، ۰۸:۰۰ ۱ نظر
علی ایران منش
ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۸:۲۱ علی ایران منش
آموزش نصب zsh

آموزش نصب zsh

امروز می خوام آموزش نصب zsh رو براتون توضیح بدم قصد ما کوچ کردن از شل قدیمی bash به zsh هستش .همانطور که میدانید زبان هسته (kernel) سیستم عامل صفر و یک می باشد، در حقیقت ما به کمک شِل با هسته سیستم عامل صحبت میکنیم و به آن دستور میدهیم. در واقع شِل مترجم ما می باشد.

برای این که بتوانیم یک ترمینال زیبا و کاربردی برای کارهای متفاوت داشته باشیم شروع میکنیم به نصب و پیکربندی zsh پس با من همراه باشید. اول بیاین بررسی کنیم  مزیت zsh نسبت به bash چیه؟

1. انتخاب ساده تر دایرکتوری ها

در هنگام اجرای دستورانی مانند cd و یا ls که قرار هست با لیست دایرکتوری ها کار کنیم با زدن ۲ بار کلید TAB بین فایل ها و فولدر ها جا به جا شویم و یکی را انتخاب کنیم.

2. خلاصه کردن نام دایرکتوری ها

در هنگام اجرای دستورانی مانند cd و یا ls که قرار هست با لیست دایرکتوری ها کار کنیم دیگر لازم نیست نام کل فولدر یا فایل را بنویسید، کافیست یک یا چند حروف اول آن را نوشته و با زدن Tab همه آن را تکمیل کنید مثالا برای رفتن به دایرکتوری cd /Downloads/iman/saman شما کافیه اونو به این صورت بنویسید و TAB رو بزنید : cd /Do/im/sa جالب نیست؟

3. دارای تاریخچه هوشمند

شما میتوایند با زدن کلید بالا و پایین بعد از دستوری که در گذشته استفاده کرده اید به تاریخچه آن دسترسی پیدا کنید مثالا وقتی cd رو بزنین و دکمه های جهت نما بالا و پایین رو فشار بدین به دستور های قبلی که با cd اجرا کردین دسترسی پیدا میکنین و میتونین اونو انتخاب کنین.

4. مخفف های مفید برای بازگشت از دایرکتوری ها

خب دیگه بریم برای نصب zsh

یرای نصب در ارچ و بچه هاش
sudo pacman -S zsh
 نصب در دبیان
sudo apt install zsh
نصب در فدورا
sudo dnf install zsh

تغیر شل پیشفرض لینوکس

برای این کار باید از chsh استفاده کنیم تا شل پیش فرض رو تغییر بدیم یعنی از بش به zsh 

chsh -s /usr/bin/zsh

بعداز انجام این کار یک بار ترمینال رو ببندین و دوباره باز کنین و الان دیگه شل شما به zsh تغیر کرده.

در پست بعدی اموزش نصب zsh و نصب تم و پلاگین هاش رو مینویسم.

امیدوارم مفید بوده باشه :)

۲۲ ارديبهشت ۹۸ ، ۰۸:۲۱ ۱ نظر
علی ایران منش

پایان عمر گنو/لینوکس ساینتیفیک از فِرملی‌لب

امروز یک ایمیل پت ریه‌هکی در لیست پستی ساینتیفیک لینوکس / لینوکس علمی اعلام کرد که عمر این توزیع پر هیجان از گنو/لینوکس به پایان رسیده. من تقریبا ۴ ماه از سال گذشته رو روی ساینتیفیک بودم و منطقا از شنیدن خبر متاسف شدم. لینوکس ساینتیفیک لینوکسی هست/بود مبتنی بر سنت او اس که به طور خاص برای استفاده در پروژه‌های فرمی‌لب توسعه پیدا می کرد و از دلایل نصبش پایداری خیلی زیاد، سازگاری کامل با سنت او اس و البته «همونی رو نصب کردن که CERN یا سازمان اروپایی پژوهش‌های هسته‌ای هم ران می کنه و باهاش ذره شتاب می ده»‌ بود (: 


ایمیل اطلاعیه می گه:

> لینوکس ساینتیفیک توسط فِرمی‌لب به پیش رانده می‌شد و ماموریت‌ و تمرکزش پاسخگویی به نیازهای موسسات تجربی بود. 

> حالا فرمی لب به سمت پروژه دون حرکت می‌کند و مشارکت کنندگان بین‌المللی و بخشی از این مساله، یکسان‌سازی پلتفرم‌های کامپیوتری در این آزمایشگاه‌ها و موسسات است.

> به همین خاطر ما به جای توسعه ساینتیفیک لینوکس ۸، از سنت او اس ۸ در محیط های آزمایشگاهی و محاسباتی‌مان استفاده خواهیم کرد. ما با سرن (CERN) و  مراکز تحقیقاتی دیگر برای بهبود هر چه بیشتر سنت او اس برای محاسبات فیزیک انرژی بالا همکاری خواهیم کرد.

> فرمی‌لب به پشتیبانی لینوکس ساینتیفیک ۶ و ۷ در دوره باقی‌مانده از چرخه‌شان ادامه خواهد داد. تشکر از همه شمایی که در لینوکس ساینتیفیک مشارکت کردید و خواهید کرد.

> جیمر آموندسن

> رییس بخش رایانش علمی

منبع: jadi.net

۰۴ ارديبهشت ۹۸ ، ۱۶:۳۸ ۴ نظر
علی ایران منش

تروجان چیست؟

✅ اسب تروجان یا بطور ساده تروجان در ظاهر به نظر می رسند که برنامه ی مطلوبی هستند، اما درر پشت صحنه عملکرد مخرب دارند. اینها از نظر تکنیکی ویروس نیستند و به آسانی می توانند دانلود شوند. آنها همچنین می توانند به وسیله رسانه های قابل حمل به ویژه فلش های USB به یک کامپیوتر منتقل شوند. یک نمونه از تروجان یک فایل است که در یک برنامه دانلود شده مانند یک Key generator با عنوان keygen مورد استفاده قرار می گیرد.

✅ لغت تروجان برگرفته از افسانۀ یونانی جنگ تروجان است. در این داستان یونانی‌ها از طریق هدیه دادن اسب چوبی بزرگی به دشمنانشان، تعدادی سرباز به قلعۀ آن‌ها فرستادند؛ سپس این سرباز‌ها از داخل اسب بیرون آمده و درب قلعه را باز کردند تا دیگر افراد به داخل قلعه بیایند و قلعه را فتح کنند. این مثال دقیقاً عملی است که تروجان با کامپیو‌تر شما انجام می‌دهد. تروجان ابتدا به قسمت های مختلف نفوذ می‌کند؛ سپس، راهی برای آسیب به آنها پیدا خواهد کرد.

✅ تروجان های دسترسی از راه دور یا Remote access Trojans (RATs) رایج ترین نوع تروجان ها هستند که شامل نمونه هایی از جمله Back Orifice، NetBus و SubSeven هستند. این نوع ابزار یکی از خطرناک ترین برنامه های ویروس ساز می باشد . هکر با استفاده از RAT می تواند کنترل کامل کامپیوتر شما در اختیار بگیرد و در کل هر کاری می تواند با کامپیوتر شما انجام دهد . با استفاده از RAT هکر می تواند یک کیلاگر و دیگر برنامه های مخرب را بر روی سیستم شما نصب کند و به صورت ریموت و از راه دور اختیار سیستم شما را در اختیار بگیرد , فایل های سیستم شما را آلوده کند .

۰۲ ارديبهشت ۹۸ ، ۲۰:۴۵ ۲ نظر
علی ایران منش

برای دریافت اخرین مطالب ایمیل خود را وارد کنید

.:: Linuxtimes ::.